26 Mayıs 2017 Cuma

Günlük ayakkabıları beyazlatma ve temizleme taktikleri


1 Diş Macunu ile ayakkabı temizleme

diş macunu


Evet yanlış duymadınız diş macunu ile ayakkabılarınızı temizleyip ilk günkü gibi bembeyaz yapmanız mümkün.  Evinizde bulunan eski bir diş fırçası yardımıyla yoksa bez ya da sünger de kullanabilirsiniz. Bir miktar diş macununu ayakkabınızın lastik kısmını iyice fırçalayın. Bir müddet sonra ılık su ile siliniz.
Artık ayakkabılarınız bembeyaz oldu.



2 Cif ile Ayakkabı temizliği



Beyaz lastik kısımlara bir miktar cifi dökün ve bulaşık deterjanı yardımı ile iyice bu kısımlara yedirin. Oldukça güzel temizliyor. Ben denedim ve bu yöntemi onaylıyorum. Cif yerine bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.

3 Aseton İle ayakkabı temizliği


Evet, yanlış duymadınız aseton ile ayakkabılarınızı bembeyaz yapabilirsiniz.  Biraz pahalı bir yöntem olmasına karşın oldukça kaliteli bir sonuca ulaşıyorsunuz. Ayakkabılarınızın beyazlığı göz alıcı oluyor. Asetonu olmayan kadın yoktur sanırım, kıyabilirsiniz deneyin derim.

3 Makinaya atıp temizleme

Ayakkabılarınızı Çamaşır makinasına atıp temizleyebilirsiniz.  Burada dikkat edilecek kısım ayakkabılarınızı direk olarak makinaya koymayın bir yastık kılıfı içinde makinaya atmak daha faydalı bir yöntem olacaktır.

4 Çamaşır suyu ile ayakkabı beyazlatma

Derin bir kap içerisindeki ılık suya çok az miktar çamaşır suyu ekleyerek bir bez yardımı ile ayakkabınızın lastik kısımlarını temizleyin, bu işlemi iki kez tekrarlayarak ayakkabılarınızı temizleyin. Ayakkabınız bez ise bez olan kısımlara değmemesine özen gösterin.

5 Islak Mendil ve Parlatıcı  ile temizlik




Ayakkabılarınızı temizlemek için farklı bir metod, Öncelikle ıslar mendil üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısını dökün ardından ayakkabılarınızın sararan ve kirlenen yerleriniz ovalayarak silin.  Bu yöntemi denedim.  Fena sonuç vermedi tavsiye ederim.

Paylaş

Alakalı Konular

Günlük ayakkabıları beyazlatma ve temizleme taktikleri
4/ 5
Oleh

Bizden Haberin Olsun

E Mail aboneliği ile yeni içeriklere ilk siz ulaşın.